Početna » Novosti » 20 STABALA ZA 20 GODINA

 

20 STABALA ZA 20 GODINA

 

20 stabala za 20 godina!

Pan, udruga za zaštitu okoliša i prirode (Eko Pan) osnovana je 22. veljače 2002. godine, a 20 godina posvećenosti zaštiti okoliša i prirode obilježava kampanjom prikupljanja sredstava za nabavku 20 sadnica i akciju sadnje različitih vrsta stabala u okolišu Ekonomsko-turističke škole i Hrvatskog doma u Karlovcu.

Ovom akcijom pozivamo Karlovčane i sve koji se tako osjećaju na uključivanje, a kampanju donacijom kojom će doprinijeti očuvanju parkovne baštine Karlovca i podsjetiti na višestruk značaj zelenih površina u gradovima.

Kampanja se provodi od ožujka do kraja listopada, a javna volonterska akcija sadnje održati će se u studenom 2022. godine.

Tijekom kampanje Eko Pan će organizirati izložbu i tribinu, a sredstvima prikupljenim tijekom kampanje nabaviti će se sadnice i pokriti troškovi pripreme terena i akcije sadnje. Ukoliko se tijekom kampanje prikupi više sredstava od nastalih troškova, ista će biti donirana malim građanskim akcijama uređenja gradskih četvrti/mjesnih odbora.

Akcija sadnje planira se uz suglasnost i savjetovanje Grada Karlovca i tvrtke Zelenilo d.o.o.

Eko Pan zahvaljuje svima koji će ovu kampanju prepoznati kao vrijednu podrške!

NAPOMENA: osim OVDJE putem platforme Go Get Funding donacije je moguće uplatiti izravno na račun udruge uz naznaku: Donacija za kampanju 20 stabala za 20 godina.

ŽIRO RAČUN: Karlovačka banka d.d., IBAN: HR1124000081107214313

O NAMA: udruga Eko Pan nasljednik je eko sekcije Stribor koja je djelovala u tadašnjem karlovačkom SKUC-u. Prvi ured Eko Pana nalazio se u Hrvatskom domu, potom smo niz godina s udrugom Domachi dijelili prostor u Centru za mlade na Gazi, a posljednjih nekoliko godina unajmljujemo lijep prostor u karlovačkoj Zvijezdi.

Od volonterskih akcija, uključivanja u Mrežu Zelenih telefona i Zeleni forum, preko volonterskih kampova, manjih i većih projekata, edukacija, kampanja i inicijativa, pokretanja društvenog poduzetništva, došli smo do za nas velikog, 20-og rođendana. Središnje događanje održati ćemo na proljeće, na Dan planeta Zemlje, u Urbanom parku HD, a sve do studenog održavati ćemo niz radionica, javnih poziva, natječaja i kampanju koju ćemo zaključiti sadnjom 20 stabala u okolišu Hrvatskog doma i Ekonomsko-turističke škole.

Pridružite nam se!

Vaši Panovci 💚

Oznake: , ,

Komentari su zatvoreni

Nije moguće komentirati ovaj post.

IZDVOJENE NOVOSTI »

Započela provedba novog projekta – Free Korana River

Započela provedba novog projekta – Free Korana River

U sklopu projekta ćemo mapirati i kategorizirati sve barijere u slivu rijeke Korane, s općim ciljem postavljanja temelja za buduće uklanjanje što većeg broja...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kraj projekta JEDRO

Projekt “JEDRO – Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad” završava se 29.10.2023. Pune tri godine istraživačko-zagovarački...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ministarstvo mora surađivati s civilnim društvom da bi energetske zajednice zaživjele!

Energetske su zajednice važne jer predstavljaju potencijal za demokratizaciju energetskog sektora kroz okupljanje većeg broja građanki i građana koji sami proizvode...