Početna » Novosti » Eko Pan poziva na proljetnu razmjenu sjemena

 

Eko Pan poziva na proljetnu razmjenu sjemena

 

Udruga Eko Pan i ove godine organizira razmjenu sjemena. Tim povodom pozivamo sve zainteresirane građane, iskusne i novopečene vrtlare na ugodno druženje u prostorijama udruge u Karlovcu (Struga 1, na Gazi, pored Tiskare), u nedjelju 21. veljače, u 16 sati.

U suradnji s udrugom Biovrt, na početku će se održati predavanje “Revolucija zdrave hrane na dohvat ruke”.
Predavanje je posvećeno zdravijim, učinkovitim modelima koji mogu biti rješenje i za klimatske promjene i za ljudsko zdravlje, ali i zdravije društvo općenito.
Predavačica je Silvija Kolar-Fodor,  predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom “24 sata”, magazinom za život u skladu s prirodom “100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, Eko mreža, Sirova hrana.hr … zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka.

Karlovac

Nakon predavanja biti će razmjena sjemena. Iskusne uzgajivače i vrtlare pozivamo da ponesu svoje kolekcije sjemena te svakako pripreme osnovne podatke o sjemenu koje nude (naziv, porijeklo i godina). Ukoliko nemate sjemenja za razmjenu, možete ponuditi vrtlarski alat, vrtlarske priručnike, posude i slično. Ako nemate ništa za ponuditi u razmjenu, a željeli biste dobiti sjeme, molimo da strpljivo pričekate do kraja razmjene i podjele eventualnih viškova. Napominjemo kako se isključivo radi o razmjeni, a ne prodaji, odnosno kupnji sjemenja.

Razmjena sjemena tradicionalni je način suradnje među seljacima i vrtlarima, očuvanja starih sorti te prilagođavanja različitim vrstama tla i klimatskim uvjetima.

Za eventualna pitanja, slobodno nam se javite mailom, na eko_pan@inet.hr, ili telefon 614-063.

Radujemo se vrtlarskom druženju!

Oznake: , , , , , , , ,

Komentari su zatvoreni

Nije moguće komentirati ovaj post.

IZDVOJENE NOVOSTI »

Završni izvještaj o radu Eko Pana u 2019.

Završni izvještaj o radu Eko Pana u 2019.

Eko Pan će ovu godinu pamtiti po useljenju u novi prostor 🙂 U veljači smo, u partnerstvu s Nakladom Šumek, otvorili vrata našeg ureda u središtu Karlovca....

 
Zimski brlog kod Pana i Šumeka

Zimski brlog kod Pana i Šumeka

U našem zimskom brlogu se ne spava, naprotiv 🙂 Pan i Šumek pripremili su mnoštvo aktivnosti kako bi vas zagrijali u ovo hladno doba godine. 5.12. od 18:00 možete...

 
Pan i Šumek pozivaju na sudjelovanje u natječaju “Reciklirano drvce”

Pan i Šumek pozivaju na sudjelovanje u natječaju “Reciklirano drvce”

Pozivamo sve kreativce, pojedince i/ili grupe da se prijave na natječaj “Reciklirano drvce”! Cilj natječaja je izraditi Božićnu jelku korištenjem...