Početna » Novosti » Održan sastanak tematske mreže u okviru projekta JEDRO

 

Održan sastanak tematske mreže u okviru projekta JEDRO

 

Nakon godinu dana rada na projektu JEDRO, projektni tim konačno se upoznao i uživo 🙂

U Šibeniku smo 23. i 24. studenog održali sastanak naše tematske mreže tijekom kojega smo, zajedno sa vanjskim pridruženim članicama, raspravljali o unaprjeđenju sustava upravljanja na tri ključna tematska područja (voda, energetika i otpad) kao doprinos rješavanju ekološke krize i klimatskih promjena.

Tijekom sastanka smo analizirali podatke o gospodarenju otpadom koje je naš istraživački tim, u koji su uključeni svi partneri tematske mreže, marljivo prikupljao za sve jedinice lokalne samouprave u RH. Detaljnije smo analizirali i gospodarenje otpadom u gradu Prelogu i općinama gornjeg Međimurja koje su u ovoj sferi cijelo jedno desetljeće ispred ostatka Hrvatske.

Raspravljali smo i o najnovijim koracima u, sad već frustrirajuće dugoj, reformi vodnog sektora. Nažalost, i najnovija odluka o povećanju broja uslužnih područja kao dio reforme vodnog sektora potvrđuje sumnje u planiranu reformu koju su kolege iz udruge Zelena akcija iskazali još 2014. godine u analizi koja je objavljena u publikaciji Naša voda.

Konačno, raspravljali smo i o ograničenjima koja obeshrabruju građane i građanke da u značajnijoj mjeri sudjeluju u energetskoj tranziciji kroz proizvodnju električne energije iz malih solarnih sustava.

Iz Šibenika smo se vratili s novom energijom da na temelju istraživanja i dokaza prikupljenih kroz istraživanje ponudimo odgovore na navedene izazove te pozivamo i druge organizacije i pojedince da nam se pridruže u ovom napornom, ali vrlo inspirativnom radu.

_____________________________________________________________________________________________

Projekt JEDRO – Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad

Projekt JEDRO- Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad počeo je 29.10.2020. godine i trajati će 36 mjeseci. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost projekta je 3.594.308,89 kn.

Oznake:

Komentari su zatvoreni

Nije moguće komentirati ovaj post.

IZDVOJENE NOVOSTI »

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KA-MATRIX, Eko Pan i Avadhuta provode projekt o djelovanju civilnog društva u kriznim situacijama

KA-MATRIX je s partnerskim udrugama Eko PAN i Avadhuta krajem 2021. godine započeo s provedbom projekta Partnerstvom i suradnjom do održive zajednice. Provedbom...

 
EKO PAN – GODINA PRED NAMA

EKO PAN – GODINA PRED NAMA

Eko Pan će u 2022. godini obilježiti prvih 20 godina rada. Rođendan udruge pratiti će dvadeset malih događanja i kampanja posvećena karlovačkim drvoredima,...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Održan sastanak tematske mreže u okviru projekta JEDRO

Nakon godinu dana rada na projektu JEDRO, projektni tim konačno se upoznao i uživo 🙂 U Šibeniku smo 23. i 24. studenog održali sastanak naše tematske mreže...