Početna » Novosti » Održana javna tribina o “malim” hidroelektranama

 

Održana javna tribina o “malim” hidroelektranama

 

U sklopu projekta Podrška u prijenosu okolišnih politika – STEP u Gradskoj knjižnici Karlovac održana je javna tribina pod nazivom “Male hidroelektrane na Kupi i Korani – prilika ili neprilika?”.
Cilj tribine je bio potaknuti široku javnu raspravu među svim dionicima o planovima za izgradnju niza “malih” hidroelektrana na rijeci Kupi i Korani. Unatoč tome što je veliko nevrijeme pogodilo Karlovac neposredno prije samog početka tribine, što je sigurno utjecalo na broj sudionika, rasprava o raznim problemima i otvorenim pitanjima oko hidroelektrana bila je vrlo zanimljiva i na trenutke polemična.

Kvalitetnoj i na trenutke žustroj raspravi svakako su pridonijeli gosti tribine, koji su svojim izlaganjima potakli raspravu među sudionicima.
Obzirom da Eko Pan već više godina upozorava na moguće negativne posljedice realizacije “malih” hidroelektrana na karlovačkim rijekama, široka javna rasprava kao i sagledavanje problema kroz poglede raznih struka, nameće se kao nužnost, ali i određen oblik obaveze prema današnjim standardima.

Održana javna tribina predstavlja korak je naprijed u tom smijeru, a Eko Pan će i dalje nastojati potaknuti i intezivirati široku javnu raspravu o istaknutim problemima.
Ovim putem zahvaljujemo se svim sudionicima i gostima koji su svojim izlaganjima sudjelovali u raspravi.

Više o projektu ovdje

banner-STEP

SAM_1918

SAM_1929

SAM_1893

Oznake: , , ,

Komentari su zatvoreni

Nije moguće komentirati ovaj post.

IZDVOJENE NOVOSTI »

Spajanje sektora zaštite okoliša i gospodarstva je štetno i neprihvatljivo!

PRIOPĆENJE ZELENOG FORUMA, 10. srpnja 2020. Spajanje Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, koje bi vodio...

 
Otpad i dalje najveći izazov u očuvanju okoliša – Godišnji izvještaj Zelenog telefona za 2019. godinu

Otpad i dalje najveći izazov u očuvanju okoliša – Godišnji izvještaj Zelenog telefona za 2019. godinu

Cilj Mreže Zelenih telefona je poticanje građana na aktivnije sudjelovanje u zaštiti okoliša, a nadležnih institucija na učinkovitije rješavanje problema...

 
Završni izvještaj o radu Eko Pana u 2019.

Završni izvještaj o radu Eko Pana u 2019.

Eko Pan će ovu godinu pamtiti po useljenju u novi prostor 🙂 U veljači smo, u partnerstvu s Nakladom Šumek, otvorili vrata našeg ureda u središtu Karlovca....