Početna » Novosti » Održana javna tribina o “malim” hidroelektranama

 

Održana javna tribina o “malim” hidroelektranama

 

U sklopu projekta Podrška u prijenosu okolišnih politika – STEP u Gradskoj knjižnici Karlovac održana je javna tribina pod nazivom “Male hidroelektrane na Kupi i Korani – prilika ili neprilika?”.
Cilj tribine je bio potaknuti široku javnu raspravu među svim dionicima o planovima za izgradnju niza “malih” hidroelektrana na rijeci Kupi i Korani. Unatoč tome što je veliko nevrijeme pogodilo Karlovac neposredno prije samog početka tribine, što je sigurno utjecalo na broj sudionika, rasprava o raznim problemima i otvorenim pitanjima oko hidroelektrana bila je vrlo zanimljiva i na trenutke polemična.

Kvalitetnoj i na trenutke žustroj raspravi svakako su pridonijeli gosti tribine, koji su svojim izlaganjima potakli raspravu među sudionicima.
Obzirom da Eko Pan već više godina upozorava na moguće negativne posljedice realizacije “malih” hidroelektrana na karlovačkim rijekama, široka javna rasprava kao i sagledavanje problema kroz poglede raznih struka, nameće se kao nužnost, ali i određen oblik obaveze prema današnjim standardima.

Održana javna tribina predstavlja korak je naprijed u tom smijeru, a Eko Pan će i dalje nastojati potaknuti i intezivirati široku javnu raspravu o istaknutim problemima.
Ovim putem zahvaljujemo se svim sudionicima i gostima koji su svojim izlaganjima sudjelovali u raspravi.

Više o projektu ovdje

banner-STEP

SAM_1918

SAM_1929

SAM_1893

Oznake: , , ,

Komentari su zatvoreni

Nije moguće komentirati ovaj post.

IZDVOJENE NOVOSTI »

Započela provedba novog projekta – Free Korana River

Započela provedba novog projekta – Free Korana River

U sklopu projekta ćemo mapirati i kategorizirati sve barijere u slivu rijeke Korane, s općim ciljem postavljanja temelja za buduće uklanjanje što većeg broja...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kraj projekta JEDRO

Projekt “JEDRO – Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad” završava se 29.10.2023. Pune tri godine istraživačko-zagovarački...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ministarstvo mora surađivati s civilnim društvom da bi energetske zajednice zaživjele!

Energetske su zajednice važne jer predstavljaju potencijal za demokratizaciju energetskog sektora kroz okupljanje većeg broja građanki i građana koji sami proizvode...