Početna » Novosti » PRIJAVA ZA AKCIJU SADNJE STABALA (20.11.)

 

PRIJAVA ZA AKCIJU SADNJE STABALA (20.11.)

 

Kampanju 20 STABALA ZA 20 GODINA – I JOŠ VIŠE DA DOĐEMO NA ZELENU GRANU završavamo volonterskom akcijom sadnje stabala u okolišu Hrvatskog doma i dvorane Ekonomsko-turističke škole u Karlovcu u nedjelju, 20. studenog.

Okupljamo se od 10:00 sati ispred Male Scene HD ( Frana Kurelca 4 )

Ukoliko želite sudjelovati u akciji sadnje, molimo vas da ispunite ovaj OBRAZAC.

Sudjelovati su pozvani svi!

Sadimo oko 20 sadnica sljedećih vrsta: Crvenocvjetni kesten, Rozi bagrem, Močvarni taksodij i Bijela vrba.
U okviru akcije i kampanje u Urbanom parku HD će tijekom trajanja sadnje biti postavljena izložba foto i literarnih radova posvećenih karlovačkim stablima.

Na Maloj Sceni HD održava se EKO KINO – projekcija okolišnih filmova The Troublemaker i We the Power, u razdoblju od 17 do 19 sati.

Dođite, ne propustite biti podrška očuvanju zelenih površina našeg grada!

*važno: još možete donacijom omogućiti sadnju 20 sadnica i još koje više – da dođemo na zelenu granu! na OVOM LINKU.

_____________________________________________________________________________________________________________
#acfhrvatska #acfcroatia

Lokalnu kampanju (NA ZELENU GRANU) provodi kao partner na projektu „JEKA! – Jačanje eko-aktivizma za hitnu klimatsku akciju“. Uz sadnju novog drveća, cilj joj je osnažiti građane za aktivno sudjelovanje u zaštiti i upravljanju zelenilom, a s tijelima javne vlasti graditi suradnički odnos te ponuditi iskustvo i stručnost organizacija civilnog društva i pojedinaca. Projekt „JEKA! – Jačanje eko-aktivizma za hitnu klimatsku akciju“ usmjeren je na globalni i lokalni problem produbljivanja klimatske krize te nedovoljnog kapaciteta građanskih inicijativa i građana_ki u Hrvatskoj i regiji da svojim djelovanjem utječu na klimatske politike. Nositelj projekta je Zelena akcija (Zagreb), a partneri Brodsko ekološko društvo – BED (Slavonski brod), Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja „Eko Zadar“ (Zadar), Udruga za zaštitu okoliša i prirode – Pan (Karlovac) te Natur og Ungdom (Norveška).
Projekt “JEKA! – Jačanje eko-aktivizma za hitnu klimatsku akciju” je podržan sa 149.850,00€ financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge ”Eko Pan” i ne odražava nužno stavove država donatorica, Upravitelja Fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Oznake: , , ,

Komentari su zatvoreni

Nije moguće komentirati ovaj post.

IZDVOJENE NOVOSTI »

Započela provedba novog projekta – Free Korana River

Započela provedba novog projekta – Free Korana River

U sklopu projekta ćemo mapirati i kategorizirati sve barijere u slivu rijeke Korane, s općim ciljem postavljanja temelja za buduće uklanjanje što većeg broja...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kraj projekta JEDRO

Projekt “JEDRO – Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad” završava se 29.10.2023. Pune tri godine istraživačko-zagovarački...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ministarstvo mora surađivati s civilnim društvom da bi energetske zajednice zaživjele!

Energetske su zajednice važne jer predstavljaju potencijal za demokratizaciju energetskog sektora kroz okupljanje većeg broja građanki i građana koji sami proizvode...