Početna » Novosti » Seminar “Značaj sudjelovanja javnosti u transparentnom upravljanju prirodnim resursima”

 

Seminar “Značaj sudjelovanja javnosti u transparentnom upravljanju prirodnim resursima”

 

U okbanner_lptups_logoHRviru projekta Lokalna partnerstva za transparentno upravljanje prirodnim resursima, organiziramo seminar „ZNAČAJ SUDJELOVANJA JAVNOSTI U TRANSPARENTNOM UPRAVLJANJU PRIRODNIM RESURSIMA“, koji će se održati  27. i 28. listopada 2016. godine u Hotelu KoranaSrakovčić, Perivoj Josipa Vrbanića 8, Karlovac.

Projektom koordinira udruga Eko Pan u partnerstvu s udrugama Žmergo i Zelena akcija i u suradnji s Gradom Karlovcem, Karlovačkom županijom, Gradom Opatijom, Gradom Kastvom, Općinom Matulji, Općinom Lovran, Gradom Samoborom, Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Pravnim fakultetom u Rijeci. Projekt se provodi u tri županije: Karlovačkoj, Primorsko-goranskoj i Zagrebačkoj.

Projekt financira EU u sklopu IPA – Transition Assistance and Institution Building Component for 2012 i sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Svrha seminara je informirati i unaprijediti znanje predstavnika javnog i civilnog sektora u ciljanim područjima za praćenje i zagovaranje otvorenog upravljanja javnim i prirodnim dobrima, kao i poboljšati suradnju između civilnog i javnog sektora u potrebi uključivanja javnosti u procese odlučivanja.

U fokusu seminara biti će različiti postupci u zaštiti okoliša i prirode, preneseni iz EU legislative, osobito oni koji uključuju sudjelovanje javnosti. U fokusu će biti i strateška procjena utjecaja na okoliš na lokalnoj razini, a vezano za prostorno planiranje, postupci davanja koncesija, postupci procjene utjecaja na okoliš.

Seminar će se također baviti relativno novom temom u Hrvatskoj: Direktiva o odgovornosti za okoliš/Environmental Liability Directive (ELD) koja je od važnosti ne samo za lokalnu vlast i civilni sektor, već i za tijela državne vlasti čiji su kapaciteti nedostatni za provedbu ove direktive.

Program seminara nalazi se ovdje: seminar-znacaj-sudjelovanja-javnosti-u-transparentnom-upravljanju-prirodnim-resursima-agenda

 

Oznake: , , , , , ,

Komentari su zatvoreni

Nije moguće komentirati ovaj post.

IZDVOJENE NOVOSTI »

Naše rijeke, naše blago – tribina za mlade

Naše rijeke, naše blago – tribina za mlade

U prostoru dugoreške Gradske vijećnice u petak, 18. svibnja, u 18 sati, održana je tribina o očuvanju rijeka, organizirana u okviru kampanje Naše rijeke, naše...

 
Vesela subota u Eko Panu – 3.3.2018.

Vesela subota u Eko Panu – 3.3.2018.

Ove subote u Eko Panu organiziramo dva događaja! Proljetnu razmjenu sjemena i nakon dugo vremena – buvljak na kojem možete prodavati, razmjenjvati i poklanjati...

 
Završetak projekta Lokalna partnerstva za transparentno upravljane prirodnim resursima i predstavljanje brošure

Završetak projekta Lokalna partnerstva za transparentno upravljane prirodnim resursima i predstavljanje brošure

Udruga Eko Pan u partnerstvu s udrugama Žmergo (Opatija) i Zelena akcija (Zagreb) te u suradnji s brojnim jedinicama lokalne samouprave, Pravnim fakultetom u Rijeci...