Početna » Novosti » Završni izvještaj o radu Eko Pana u 2020.

 

Završni izvještaj o radu Eko Pana u 2020.

 

Prožeta neizvjesnošću i strahovima, prošla je godina bila takva da je svi želimo zaboraviti.
Pandemija je ljudski utjecaj na okoliš učinila prilično vidljivim. Kratko smo i ushićeno pozdravljali prizore bistrih venecijanskih kanala da bismo ubrzo gazili po odbačenim maskicama i šetali supermarketima u kojima ponovno caruje jednokratna plastika.
U nedostatku drugih sadržaja, pohrlilo se u prirodu no sudeći po brojnim fotografijama izletišta i planinarskih skloništa mnogima bi koristila i poneka ozbiljna lekcija iz planinarskog bontona.
Sva zbivanja i informacije kojima nas mediji tijekom pandemije neprestano zasipaju među ljudima stvara prostore koji su sve manje nalik dijalogu, a sve više promocija različitih teorija i isključivosti koje nas nepotrebno odvajaju jedne od drugih.

S druge strane, uz svu tugu koju ovih dana osjećamo gledajući prizore iz krajeva pogođenih potresom, utješno je znati da smo sposobni zaboraviti na sve moguće razlike, biti solidarni i jedni uz druge.

Želimo li doista živjeti u zdravijem društvu, ovu godinu ne bismo nikako trebali zaboraviti već je shvatiti kao vrijeme u kojem smo imali priliku spoznati razinu odgovornosti za druge.

Godina koju svi želimo zaboraviti mogla bi biti ona koju smo odabrali pamtiti kao onu koja je skrenula pažnju na stvarnost oko nas i na vrijednosti koje su nam potrebne da bismo zadržali ono jedino čime svijet možemo učiniti boljim mjestom – ljudskost.

Vjerujemo da je povezanost sa živim svijetom osnova očuvanja takvih vrijednosti stoga u Eko Panu kontinuirano razvijamo programe i aktivnosti kojima kroz edukaciju i informiranje o važnosti očuvanja okoliša i prirode nastojimo doprinositi aktivnoj i solidarnoj zajednici.

Sažetak svega čime smo se bavili možete pročitati u elektroničkom izdanju našeg Završnog izvještaja o radu 🙂

Oznake:

Komentari su zatvoreni

Nije moguće komentirati ovaj post.

IZDVOJENE NOVOSTI »

Završni izvještaj o radu Eko Pana u 2020.

Završni izvještaj o radu Eko Pana u 2020.

Prožeta neizvjesnošću i strahovima, prošla je godina bila takva da je svi želimo zaboraviti. Pandemija je ljudski utjecaj na okoliš učinila prilično vidljivim....

 
A ŠTO DRUGO NEGO HIDROELEKTRANE!

A ŠTO DRUGO NEGO HIDROELEKTRANE!

U tijeku je javna rasprava za 6. izmjene prostornog plana Županije i strateška procjena utjecaja na okoliš uz neizostavnu temu: hidroelektrane. Eko Pan posljednih...

 
NATJEČAJ ZA ZAPOŠLJAVANJE – ASISTENT NA PROJEKTIMA

NATJEČAJ ZA ZAPOŠLJAVANJE – ASISTENT NA PROJEKTIMA

Zahvaljujući partnerstvima na projektima JEDRO i JEKA (nositelj Zelena akcija), udruga Eko Pan ima mogućnost povećati tim za jednog djelatnika na mjestu projektnog...