Početna » Novosti » Okončan projekt EKO EHO

 

Okončan projekt EKO EHO

 

S 31.12.2012. okončan je projekt Eko eho čiji je cilj bio Informiranje i educiranje građana o stanju u okolišu na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini te poticanje građana na participiranje u rješavanju problema u zaštiti prirode i okoliša. Projekt je financiran sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva sa 105800 kn kroz potporu Neprofitni medijski projekti.
U svrhu ostvarenja ciljeva projekta odabrali smo multimedijski pristup: emitiranje 15 minutne radio emisije na radio Mrežnici te objavljivanje kolumne Zeleni kutić na Kaportalu.

Projektom je emitirano 30 radijskih emisija u kojima su slušatelji postavljali pitanja na temu zaštite okoliša i prirode, a u sljedećim emisijama dobivali odgovore. Emitiranjem radijskih emisija i direktnim uključivanjem građana ukupan broj poziva na Zeleni telefon povećan je za 2.5 puta u odnosu na 2011. godinu. Najveći broj poziva odnosio se na kategorije OTPAD i VODE, a građani su imali i nemali broj pritužbi na provođenje komunalnog reda. Kroz info kutić radijske emisije građani su informirani i educirani o različitim temama zaštite prirode i okoliša, a oni su sami pokazali najveći interes o temi obnovljivih izvora energije i mogućnostima njihovog korištenja u vlastitim domovima.

Osim direktnog emitiranja u eter Radio Mrežnice, emisije su u suradnji s udrugom Domaći postavljene na internet stranicu SLOBODNI RADIO: STANICA M.I.R.
Kroz provedbu projekta u suradnji s Kaportalom na stranicama portala objavljeno je 26 kolumni Zeleni kutić. Cilj Zelenog kutića je kroz formu eseja, neposredno i jednostavnim jezikom, približiti građanima Karlovca zaštitu okoliša i prirode te ih potaknuti, obrađivanjem različitih tema, na razmišljanje i zaključivanje.

Provođenje ovoga projekta u velikoj je mjeri doprinijelo vidljivosti Zelenog telefona, ali i Eko Pana i unaprijedio rad same Udruge.

Oznake: ,

 

Nema komentara

Budi prvi koji će komentirati.

Ostavi komentar

Morate biti ulogirani da bo ostavili komentar.

IZDVOJENE NOVOSTI »

Započela provedba novog projekta – Free Korana River

Započela provedba novog projekta – Free Korana River

U sklopu projekta ćemo mapirati i kategorizirati sve barijere u slivu rijeke Korane, s općim ciljem postavljanja temelja za buduće uklanjanje što većeg broja...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kraj projekta JEDRO

Projekt “JEDRO – Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad” završava se 29.10.2023. Pune tri godine istraživačko-zagovarački...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ministarstvo mora surađivati s civilnim društvom da bi energetske zajednice zaživjele!

Energetske su zajednice važne jer predstavljaju potencijal za demokratizaciju energetskog sektora kroz okupljanje većeg broja građanki i građana koji sami proizvode...