Početna » Novosti » Javna akcija uređenja Društvenog centra Lauši

 

Javna akcija uređenja Društvenog centra Lauši

 

Ovog vikenda održana je javna akcija uređenja Društvenog centra Lauši koji vodi udruga ROMB – Razvoj održivog međuljudskog balansa, u u Laušima (Erdelj 139 b, Generalski Stol.

Održano je više aktivnosti i radionica: u prvom dijelu pojašnjene su koristi bavljenja vrtlarenjem, a kasnije se praktično učilo urediti vrt za zimu: izrađene su dvije uzdignute gredice, pripreman je kompost za zimu i malčiran vrt.

Nakon praktičnog dijela prikazan je kratki presjek razlika u načinu pripreme i reagiranja male ruralne sredine na krizna stanja u usporedbi s većim urbanim zajednicama temeljeno na iskustvima članova i volontera udruge ROMB.

Zbog interesa predviđeno je održavanje iste radionice i u Karlovcu tijekom provedbe projektnih aktivnosti.
Za sve sudionika bio je osiguran i topli ručak napravljen od namirnica iz vrta udruge ROMB.
Uz članove parnerskih organizacija KA-MATRIX, EKO-PAN i Avadhuta, te udruga ROMB i UIR Duga Resa u akciju su se uključili i djelatnici Civilne zaštite Karlovac, članovi lokalne zajednice iz Lauša, lokalnih OPG-ova te drugih sudionika iz Karlovca, Zagreba i Dalmacije.

U okviru akcije uređena i opremljena informatička prostorija Udruge invalida rada Duga Resa zahvaljujući donaciji tvrtke Montelektro iz Svete Nedelje.


_______________________________________________________________________________________________________________
Cilj projekta Suradnjom i praksom do održive zajednice je informirati i povezati lokalne organizacija civilnog društva na području Karlovca i Karlovačke županije u cilju pravovremenog i učinkovitog odgovora na potrebe zajednice u kriznim situacijama. Program se provodi kroz niz radionica, javnih akcija i kampanja u smislu prijenosa znanja i praktičnog djelovanja.
Projekt „Suradnjom i praksom do održive zajednice“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 474.563,71,00 kuna. Projekt provodi udruga KA-MATRIX u partnerstvu s udrugama Avadhuta – udruga za promicanje multikulturalnosti i zdravih stilova života i PAN – udruga za zaštitu okoliša i prirode.

Organizacija radionica je sufinancirana iz Europskog socijalnog fonda.

Oznake: , , , ,

Komentari su zatvoreni

Nije moguće komentirati ovaj post.