Početna » Novosti » Javno savjetovanje za prijedlog Plana gospodarenja otpadom RH za razdoblje 2023. – 2028.

 

Javno savjetovanje za prijedlog Plana gospodarenja otpadom RH za razdoblje 2023. – 2028.

 

Tematska mreža JEDRO poziva svu stručnu i zainteresiranu javnost na uključivanje u javno savjetovanje povodom donošenja novog Plana gospodarenja otpadom RH za razdoblje 2023. – 2028.

Podsjetimo, tematska mreža JEDRO nedavno je izvještavala o problemu nedostatka plana gospodarenja otpadom, budući da je postojeći plan prestao važiti krajem 2022. godine (više čitati ovdje: Hrvatska bez važećeg Plana gospodarenja otpadom). Uz to, Nacionalni plan oporavka i otpornosti u svojim kvalitativnim pokazateljima iznosi nužnost donošenja Plana gospodarenja otpadom Republike Hrvatske za razdoblje 2023. – 2028. do kraja 2022. godine, kojeg Hrvatska do danas nije ispunila.

Budući da znamo relevantnost teme upravljanja otpadom, što na lokalnoj, što na nacionalnoj razini, ovaj plan ima izuzetnu važnost budući da određuje smjer kojem Hrvatska teži u sljedećih šest godina. Stoga je bitno da tijela javne vlasti čuju razmišljanje stručne i zainteresirane javnosti, kako bi finalni prijedlog plana bio što inkluzivniji.

Javno savjetovanje za navedeni plan započelo je 27. veljače 2023. godine, a građani i sva druga zainteresirana i stručna javnost svoje komentare i prijedloge mogu uputiti do 30. ožujka 2023. godine, do kada je otvoreno javno savjetovanje. Poveznicu na e-savjetovanje možete pronaći ovdje: Javno savjetovanje za prijedlog Plana gospodarenja otpadom Republike Hrvatske za razdoblje 2023. – 2028.
____________________________________________________________________________________________

Projekt JEDRO – Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad

Projekt JEDRO- Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad počeo je 29.10.2020. godine i trajati će 36 mjeseci. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost projekta je 3.594.308,89 kn.

Oznake: , , ,

Komentari su zatvoreni

Nije moguće komentirati ovaj post.

IZDVOJENE NOVOSTI »

Započela provedba novog projekta – Free Korana River

Započela provedba novog projekta – Free Korana River

U sklopu projekta ćemo mapirati i kategorizirati sve barijere u slivu rijeke Korane, s općim ciljem postavljanja temelja za buduće uklanjanje što većeg broja...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kraj projekta JEDRO

Projekt “JEDRO – Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad” završava se 29.10.2023. Pune tri godine istraživačko-zagovarački...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ministarstvo mora surađivati s civilnim društvom da bi energetske zajednice zaživjele!

Energetske su zajednice važne jer predstavljaju potencijal za demokratizaciju energetskog sektora kroz okupljanje većeg broja građanki i građana koji sami proizvode...