Početna » Novosti » Održan drugi sastanak tima projekta JEDRO

 

Održan drugi sastanak tima projekta JEDRO

 

Projekt „JEDRO – Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad” krajem je listopada ušao u drugu godinu provedbe, te smo 12-13. prosinca održali drugi dvodnevni sastanak projektnog tima.

Deset partnerskih udruga tematske mreže zajedno sa vanjskim, pridruženim članicama diskutiralo je o unaprjeđenju sustava upravljanja na tri ključna tematska područja (voda, energetika i otpad) kao doprinosu rješavanju ekološke krize i klimatskih promjena.

Projektni tim analizirao je i predstavio rezultate ankete na temu informiranosti o politikama upravljanja otpadom provedene među građanima, te ključne nalaze u vezi procesa i sadržaja reforme vodnog gospodarstva do kojih se došlo kroz 11 fokus grupa održanih sredinom 2022. godine.

Ovi rezultati bit će objavljeni kroz znanstvene i stručne članke te javna predstavljanja u narednim mjesecima.

Tijekom sastanka organiziran je i studijski posjet Križevačkim sunčanim krovovima, gradskoj solarnoj elektrani realiziranoj financijskim ulozima građana.

Cilj nam je izmjena normativnog okvira kako bi primjeri građanske energije poput križevčkog postali pravilo umjesto iznimke te kako bi se energetska tranzicija u postfosilno društvo omogućila svima.

 

_____________________________________________________________________________________________

Projekt JEDRO – Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad

Projekt JEDRO- Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad počeo je 29.10.2020. godine i trajati će 36 mjeseci. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost projekta je 3.594.308,89 kn.

Oznake: , , ,

Komentari su zatvoreni

Nije moguće komentirati ovaj post.

IZDVOJENE NOVOSTI »

Započela provedba novog projekta – Free Korana River

Započela provedba novog projekta – Free Korana River

U sklopu projekta ćemo mapirati i kategorizirati sve barijere u slivu rijeke Korane, s općim ciljem postavljanja temelja za buduće uklanjanje što većeg broja...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kraj projekta JEDRO

Projekt “JEDRO – Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad” završava se 29.10.2023. Pune tri godine istraživačko-zagovarački...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ministarstvo mora surađivati s civilnim društvom da bi energetske zajednice zaživjele!

Energetske su zajednice važne jer predstavljaju potencijal za demokratizaciju energetskog sektora kroz okupljanje većeg broja građanki i građana koji sami proizvode...