Početna » Novosti » Održan sastanak tematske mreže u okviru projekta JEDRO

 

Održan sastanak tematske mreže u okviru projekta JEDRO

 

Nakon godinu dana rada na projektu JEDRO, projektni tim konačno se upoznao i uživo 🙂

U Šibeniku smo 23. i 24. studenog održali sastanak naše tematske mreže tijekom kojega smo, zajedno sa vanjskim pridruženim članicama, raspravljali o unaprjeđenju sustava upravljanja na tri ključna tematska područja (voda, energetika i otpad) kao doprinos rješavanju ekološke krize i klimatskih promjena.

Tijekom sastanka smo analizirali podatke o gospodarenju otpadom koje je naš istraživački tim, u koji su uključeni svi partneri tematske mreže, marljivo prikupljao za sve jedinice lokalne samouprave u RH. Detaljnije smo analizirali i gospodarenje otpadom u gradu Prelogu i općinama gornjeg Međimurja koje su u ovoj sferi cijelo jedno desetljeće ispred ostatka Hrvatske.

Raspravljali smo i o najnovijim koracima u, sad već frustrirajuće dugoj, reformi vodnog sektora. Nažalost, i najnovija odluka o povećanju broja uslužnih područja kao dio reforme vodnog sektora potvrđuje sumnje u planiranu reformu koju su kolege iz udruge Zelena akcija iskazali još 2014. godine u analizi koja je objavljena u publikaciji Naša voda.

Konačno, raspravljali smo i o ograničenjima koja obeshrabruju građane i građanke da u značajnijoj mjeri sudjeluju u energetskoj tranziciji kroz proizvodnju električne energije iz malih solarnih sustava.

Iz Šibenika smo se vratili s novom energijom da na temelju istraživanja i dokaza prikupljenih kroz istraživanje ponudimo odgovore na navedene izazove te pozivamo i druge organizacije i pojedince da nam se pridruže u ovom napornom, ali vrlo inspirativnom radu.

_____________________________________________________________________________________________

Projekt JEDRO – Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad

Projekt JEDRO- Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad počeo je 29.10.2020. godine i trajati će 36 mjeseci. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost projekta je 3.594.308,89 kn.

Oznake:

Komentari su zatvoreni

Nije moguće komentirati ovaj post.

IZDVOJENE NOVOSTI »

20 STABALA ZA 20 GODINA

20 STABALA ZA 20 GODINA

20 stabala za 20 godina! Pan, udruga za zaštitu okoliša i prirode (Eko Pan) osnovana je 22. veljače 2002. godine, a 20 godina posvećenosti zaštiti okoliša...

 
Poziv na radionicu OSNOVE PRIRODNE KOZMETIKE

Poziv na radionicu OSNOVE PRIRODNE KOZMETIKE

Od sljedećeg tjedna krećemo sa novim serijalom radionica na kojima ćemo učiti o prirodnoj kozmetici i sredstavima za održavanje kućanstva te kako ih izraditi...

 
Poziv na radionice SJETVA U VRTU I SAMONIKLO BILJE U VRTU

Poziv na radionice SJETVA U VRTU I SAMONIKLO BILJE U VRTU

Dragi vrtlari i svi oni koji to žele postati 🙂 Pozivamo Vas na treću vrtlarsku radionicu, koju organiziramo u okviru projekta Moj samoodrživi dom u doba korona...