Početna » Novosti » Održana dva okrugla stola na temu “Lokalni okolišni problemi i načini njihova rješavanja”

 

Održana dva okrugla stola na temu “Lokalni okolišni problemi i načini njihova rješavanja”

 

20160309_104012malaU sklopu projekta “Partnerstva za okoliš: Razvoj kapaciteta u zaštiti okoliša javnog i civilnog sektora u Hrvatskoj kroz primjenu servisa Zelenog telefona”, financiranim sredstvima Europske Unije te sufinanciranim sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, u organizaciji Eko Pana 9. ožujka 2016. održana su dva okrugla stola na temu “Lokalni okolišni problemi i načini njihova rješavanja”.

Uz članove Eko Pana na okruglim stolovima sudjelovali su i predstavnici gradske tvrtke Čistoća d.o.o, GČ Gaza, UO za komunalno gospodarstvo, te UO za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Grada Karlovca.

Kroz ovaj susret sudionici su definirali najčešće lokalne okolišne probleme s kojima se u svojem radu susreću, kao i probleme s kojima se suočavaju pri njihovu rješavanju. Ustanovljeno je kako najveći problem na području grada Karlovca predstavljaju divlja odlagališta otpada te su izneseni prijedlozi kako iste što učinkovitije u budućnosti rješavati.

U cilju rješavanja problema osmišljena je jednodnevna akcija uklanjanja divljeg odlagališta u koritu rijeke Kupe u gradu Karlovcu te je pripremljen i operativni plan same akcije.

Svi sudionici izrazili su spremnost na dugoročnu suradnju u rješavanju problema divljih odlagališta otpada na karlovačkom području.

Oznake: ,

Komentari su zatvoreni

Nije moguće komentirati ovaj post.

IZDVOJENE NOVOSTI »

Započela provedba novog projekta – Free Korana River

Započela provedba novog projekta – Free Korana River

U sklopu projekta ćemo mapirati i kategorizirati sve barijere u slivu rijeke Korane, s općim ciljem postavljanja temelja za buduće uklanjanje što većeg broja...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kraj projekta JEDRO

Projekt “JEDRO – Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad” završava se 29.10.2023. Pune tri godine istraživačko-zagovarački...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ministarstvo mora surađivati s civilnim društvom da bi energetske zajednice zaživjele!

Energetske su zajednice važne jer predstavljaju potencijal za demokratizaciju energetskog sektora kroz okupljanje većeg broja građanki i građana koji sami proizvode...