Početna » Novosti » Održana javna tribina o “malim” hidroelektranama

 

Održana javna tribina o “malim” hidroelektranama

 

U sklopu projekta Podrška u prijenosu okolišnih politika – STEP u Gradskoj knjižnici Karlovac održana je javna tribina pod nazivom “Male hidroelektrane na Kupi i Korani – prilika ili neprilika?”.
Cilj tribine je bio potaknuti široku javnu raspravu među svim dionicima o planovima za izgradnju niza “malih” hidroelektrana na rijeci Kupi i Korani. Unatoč tome što je veliko nevrijeme pogodilo Karlovac neposredno prije samog početka tribine, što je sigurno utjecalo na broj sudionika, rasprava o raznim problemima i otvorenim pitanjima oko hidroelektrana bila je vrlo zanimljiva i na trenutke polemična.

Kvalitetnoj i na trenutke žustroj raspravi svakako su pridonijeli gosti tribine, koji su svojim izlaganjima potakli raspravu među sudionicima.
Obzirom da Eko Pan već više godina upozorava na moguće negativne posljedice realizacije “malih” hidroelektrana na karlovačkim rijekama, široka javna rasprava kao i sagledavanje problema kroz poglede raznih struka, nameće se kao nužnost, ali i određen oblik obaveze prema današnjim standardima.

Održana javna tribina predstavlja korak je naprijed u tom smijeru, a Eko Pan će i dalje nastojati potaknuti i intezivirati široku javnu raspravu o istaknutim problemima.
Ovim putem zahvaljujemo se svim sudionicima i gostima koji su svojim izlaganjima sudjelovali u raspravi.

Više o projektu ovdje

banner-STEP

SAM_1918

SAM_1929

SAM_1893

Oznake: , , ,

Komentari su zatvoreni

Nije moguće komentirati ovaj post.

IZDVOJENE NOVOSTI »

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Održan sastanak tematske mreže u okviru projekta JEDRO

Nakon godinu dana rada na projektu JEDRO, projektni tim konačno se upoznao i uživo 🙂 U Šibeniku smo 23. i 24. studenog održali sastanak naše tematske mreže...

 
EKO KINO – regenerativna poljoprivreda

EKO KINO – regenerativna poljoprivreda

Pozivamo Vas da nam se pridružite 2.12.2021. od 18 sati u prostorima Male Scene Hrvatskog dom na jesenskom izdanju Eko kina 🙂 Nakon ljetnog izdanja Eko kina...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poziv na 3. Laboratorij za aktivističke inovacije

Zelena akcija poziva Vas na Laboratorij za pravo okoliša koji će se održati u Zagrebu, Frankopanska 1, (prostor Zelene akcije) u petak 22. listopada 2021. godine. Posljedni...