Početna » Novosti » PRIOPĆENJE POVODOM NAJAVE RADOVA REKONSTRUKCIJE U NASELJU MARKA MARULIĆA

 

PRIOPĆENJE POVODOM NAJAVE RADOVA REKONSTRUKCIJE U NASELJU MARKA MARULIĆA

 

Pan, udruga za zaštitu okoliša i prirode (Eko Pan) izražava podršku inicijativi stanara Naselja Marka Marulića i njihovim naporima u spašavanju stabala crnogorice kojima prijeti rušenje.

Uoči skorašnje desete obljetnice građanske akcije spašavanja platana u Nazorovoj ulici, ovih dana ponovno svjedočimo emotivnoj vezanosti naših sugrađana za karlovačku prirodnu baštinu te apeliramo na nadležne da to ne zanemaruju.

Veći dio stabala crnogorice u Naselju Marka Marulića predviđeno je za uklanjanje zbog dovršetka projekta iz 2014. godine. Stabla su posađena sredinom prošlog stoljeća te za mnoge koji su u tom dijelu grada odrastali ili žive, predstavljaju dio identiteta naselja. S obzirom da su stabla u dobrom stanju, s punim razumijevanjem podržavamo inicijativu kojom se od Grada Karlovca traži razmatranje rješenja kojim bi se većinu drvoreda uspjelo sačuvati za buduće generacije.

Kao i uvijek, tako i u ovom slučaju potičemo otvorenu i iskrenu komunikaciju kojom se interesi i ciljevi dionika ovog procesa mogu približiti te iznaći projektno rješenje koje nikog neće ostaviti nezadovoljnim.

Udruga Eko Pan članica je Mreže Zelenih telefona Hrvatske čiji je cilj poticanje građana na aktivnije sudjelovanje u zaštiti okoliša, a nadležnih institucija na učinkovitije rješavanje problema u okolišu.

U toj ulozi i dalje ostajemo dostupni kao servis građanima za prijavu problema u okolišu, što smo pokazali i u ovom konkretnom slučaju.

Lokalne vlasti pozivamo na susretljivost prema građanima i njihovim prijedlozima kao i na pravovremeno uključivanje javnosti u donošenje odluka i informiranje o postupanjima u okolišu.

Oznake: , , ,

Komentari su zatvoreni

Nije moguće komentirati ovaj post.

IZDVOJENE NOVOSTI »

Započela provedba novog projekta – Free Korana River

Započela provedba novog projekta – Free Korana River

U sklopu projekta ćemo mapirati i kategorizirati sve barijere u slivu rijeke Korane, s općim ciljem postavljanja temelja za buduće uklanjanje što većeg broja...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kraj projekta JEDRO

Projekt “JEDRO – Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad” završava se 29.10.2023. Pune tri godine istraživačko-zagovarački...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ministarstvo mora surađivati s civilnim društvom da bi energetske zajednice zaživjele!

Energetske su zajednice važne jer predstavljaju potencijal za demokratizaciju energetskog sektora kroz okupljanje većeg broja građanki i građana koji sami proizvode...