Početna » Centar za vode » PRIOPĆENJE ZA MEDIJE: PODRŠKA INICIJATIVI „Zaustavimo teror HE Lešće, spasimo naše ljude i rijeke, spasimo srce Karlovačke županije”

 

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE: PODRŠKA INICIJATIVI „Zaustavimo teror HE Lešće, spasimo naše ljude i rijeke, spasimo srce Karlovačke županije”

 

Karlovac, 27. kolovoz 2021.

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE: PODRŠKA GRAĐANIMA

Udruga Eko Pan podržava građansku inicijativu i prosvjedni skup „Zaustavimo teror HE Lešće, spasimo naše ljude i rijeke, spasimo srce Karlovačke županije” koji će se ove subote održati u Novigradu na Dobri u cilju zaustavljanja daljnje devastacije rijeka i rješavanja problema akumulacije koja ugrožava prirodu i ljude.

Od gradnje HE Lešće do danas, svjedočimo štetama koje čini jedan od najvećih grijehova koje smo počinili našim rijekama te građani, potpuno opravdano mogu reći: – Dosta je više.
U proteklih 10-ak godina Eko Pan organizirao je i sudjelovao u nizu aktivnosti (kampanje, sudjelovanje u okolišnim postupcima i izmjenama prostornih planova,uspješno vođenje upravnih sporova, tribine, okrugli stolovi i dr.) kojima se nastoji zaustaviti gradnja „malih“ hidroelektrana na karlovačkim rijekama. Eko Pan je nastojao iskoristiti svaki događaj i aktivnost za upoznavanje šire javnosti o štetnim posljedicama rada HE Lešće, što će i dalje činiti.
Danas smo stava jednakog kao i 2012. godine kad smo javno komunicirali da je jedino odgovarajuće i odgovorno rješenje problema rada akumulacije Lešće u uklanjanju hidroelektrane.
Također, Eko Pan će i dalje kao i proteklih godina uložiti maksimalne napore u okviru svojih mogućnosti kako bi ideja o gradnji malih hidroelektrana bila izbačena iz svih planova Karlovačke županije. Karlovačke rijeke zaslužuju biti očuvane i formalno zaštićene za buduće generacije.

Nažalost, dosadašnja praksa državnih i lokalnih vlasti to ugrožava.
Nastaviti ćemo podržavati i poticati građane u aktivnom zalaganju za očuvanje svih rijeka.

U nastavku su događaji u kojima je Eko Pan sudjelovao i govorio o svim propustima u realizaciji i posljedicama rada HE Lešće od 2012, do danas:

Oznake: , , ,

Komentari su zatvoreni

Nije moguće komentirati ovaj post.

IZDVOJENE NOVOSTI »

STABLA ŽELE ČUTI VAŠE PRIČE!

STABLA ŽELE ČUTI VAŠE PRIČE!

🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳 Kraj...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poziv na radionicu Javno zagovaranje

Dragi sugrađani pozivamo Vas na dvodnevnu radionicu Javno zagovaranje koja će se održati u ponedjeljak i utorak, 26. i 27. rujna 2022. godine u prostoru Slatkovodnog...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poziv na sudjelovanje u akciji uređenja dvorišta Društvenog centra MUZA

Pozivamo vas na Akciju uređenja dvorišta DC MUZA, Jurja Haulika 22, koju će se održat u subotu 01. listopada 2022. Akcija će se sastojati od izrade parkovnog...