Početna » Centar za vode » PRIOPĆENJE ZA MEDIJE: PODRŠKA INICIJATIVI „Zaustavimo teror HE Lešće, spasimo naše ljude i rijeke, spasimo srce Karlovačke županije”

 

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE: PODRŠKA INICIJATIVI „Zaustavimo teror HE Lešće, spasimo naše ljude i rijeke, spasimo srce Karlovačke županije”

 

Karlovac, 27. kolovoz 2021.

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE: PODRŠKA GRAĐANIMA

Udruga Eko Pan podržava građansku inicijativu i prosvjedni skup „Zaustavimo teror HE Lešće, spasimo naše ljude i rijeke, spasimo srce Karlovačke županije” koji će se ove subote održati u Novigradu na Dobri u cilju zaustavljanja daljnje devastacije rijeka i rješavanja problema akumulacije koja ugrožava prirodu i ljude.

Od gradnje HE Lešće do danas, svjedočimo štetama koje čini jedan od najvećih grijehova koje smo počinili našim rijekama te građani, potpuno opravdano mogu reći: – Dosta je više.
U proteklih 10-ak godina Eko Pan organizirao je i sudjelovao u nizu aktivnosti (kampanje, sudjelovanje u okolišnim postupcima i izmjenama prostornih planova,uspješno vođenje upravnih sporova, tribine, okrugli stolovi i dr.) kojima se nastoji zaustaviti gradnja „malih“ hidroelektrana na karlovačkim rijekama. Eko Pan je nastojao iskoristiti svaki događaj i aktivnost za upoznavanje šire javnosti o štetnim posljedicama rada HE Lešće, što će i dalje činiti.
Danas smo stava jednakog kao i 2012. godine kad smo javno komunicirali da je jedino odgovarajuće i odgovorno rješenje problema rada akumulacije Lešće u uklanjanju hidroelektrane.
Također, Eko Pan će i dalje kao i proteklih godina uložiti maksimalne napore u okviru svojih mogućnosti kako bi ideja o gradnji malih hidroelektrana bila izbačena iz svih planova Karlovačke županije. Karlovačke rijeke zaslužuju biti očuvane i formalno zaštićene za buduće generacije.

Nažalost, dosadašnja praksa državnih i lokalnih vlasti to ugrožava.
Nastaviti ćemo podržavati i poticati građane u aktivnom zalaganju za očuvanje svih rijeka.

U nastavku su događaji u kojima je Eko Pan sudjelovao i govorio o svim propustima u realizaciji i posljedicama rada HE Lešće od 2012, do danas:

Oznake: , , ,

Komentari su zatvoreni

Nije moguće komentirati ovaj post.

IZDVOJENE NOVOSTI »

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poziv na 2. Laboratorij za aktivističke inovacije

Zelena akcija poziva Vas na Laboratorij za kreativni aktivizam (artivism) koji će se održati u Zagrebu, Frankopanska 1 (prostor Zelene akcije) u petak 24. rujna...

 
PRIOPĆENJE ZA MEDIJE: PODRŠKA INICIJATIVI „Zaustavimo teror HE Lešće, spasimo naše ljude i rijeke, spasimo srce Karlovačke županije”

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE: PODRŠKA INICIJATIVI „Zaustavimo teror HE Lešće, spasimo naše ljude i rijeke, spasimo srce Karlovačke županije”

Karlovac, 27. kolovoz 2021. PRIOPĆENJE ZA MEDIJE: PODRŠKA GRAĐANIMA Udruga Eko Pan podržava građansku inicijativu i prosvjedni skup „Zaustavimo teror HE Lešće,...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poziv na 1. Laboratorij za aktivističke inovacije

Poziv na 1. Laboratorij za aktivističke inovacije 9. srpnja 2021. godine Zelena akcija, Frankopanska 1, Zagreb   Zelena akcija poziva Vas na Aktivističko...