Početna » Centar za vode » PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

 

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

 

U Ekološkom društvu Pan-Karlovac danas, 29. ožujka 2012. s početkom u 10 sati, održana je konferencija za medije, u okviru projekta “Upravljanje i zaštita karlovačkih rijeka”:
Karlovac, 29.ožujka, 2012.

Konferencija za medije održala se povodom završetka izrade dokumenta strateške smjernice/lokalna agenda “Karlovačke rijeke – upravljanje i zaštita”.
Kao nositelji projekta želimo zahvaliti partneru projekta, Gradu Karlovcu na kontinuiranom i aktivnom doprinosu. Također, želimo zahvaliti svima koji su sudjelovanjem u projektnom odboru i tematskim vijećima informacijama i prijedlozima doprinijeli razvoju ovog dokumenta te građanima koji su sudjelovali pismima, komentarima i fotografijama.
U narednih mjesec dana, dokument će, nakon što dobije suglasnost partnera projekta, ići u tisak te konačno, na Gradsko Vijeće.
Cilj je ovog projekta pa tako i dokumenta prvenstveno bio pokrenuti šire razmišljanje o karlovačkim rijekama i njihovoj budućnosti. U tome smo i uspjeli, a kao rezultat zajedničkih promišljanja, unutar dokumenta predlažemo nekoliko najvažnijih ciljeva i projekata, od koji svakako treba izdvojiti važnost uključivanja javnosti u donošenje odluka o upravljanju rijekama te određivanje u smjeru održivog gospodarenja rijekama s naglaskom na očuvanje njihovog prirodnog toka i bioraznolikosti.
Od konkretnih ciljeva izdvajamo istraživanje potencijala geotermalnih izvora, uvođenje programa izrade drvenih čamaca za učenike, građane i poduzetnike u Šumarsko-drvodjeljskoj školi, uređenje šetnice uz rijeku Kupu, suradnja s gospodarstvenicima u izradi i prezentaciji zelenih izvještaja, akcije čišćenja krupnog otpada s dna rijeka, postavljanje ribljih prolaza i brojača za ribe, praćenje alohtonih vrsta i staništa slatkovodnog raka te osnivanje i rad centra za vode Eko Pana.

Dokument je izrađen u okviru projekta “Upravljanje i zaštita karlovačkih rijeka”, nositelj projekta je Ekološko društvo Pan- Karlovac, a partner Grad Karlovac.
Projekt je financiran sredstvima EU, program IPA.

Oznake: ,

Komentari su zatvoreni

Nije moguće komentirati ovaj post.

IZDVOJENE NOVOSTI »

Započela provedba novog projekta – Free Korana River

Započela provedba novog projekta – Free Korana River

U sklopu projekta ćemo mapirati i kategorizirati sve barijere u slivu rijeke Korane, s općim ciljem postavljanja temelja za buduće uklanjanje što većeg broja...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kraj projekta JEDRO

Projekt “JEDRO – Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad” završava se 29.10.2023. Pune tri godine istraživačko-zagovarački...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ministarstvo mora surađivati s civilnim društvom da bi energetske zajednice zaživjele!

Energetske su zajednice važne jer predstavljaju potencijal za demokratizaciju energetskog sektora kroz okupljanje većeg broja građanki i građana koji sami proizvode...