Početna » Centar za vode » PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

 

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

 

U Ekološkom društvu Pan-Karlovac danas, 29. ožujka 2012. s početkom u 10 sati, održana je konferencija za medije, u okviru projekta “Upravljanje i zaštita karlovačkih rijeka”:
Karlovac, 29.ožujka, 2012.

Konferencija za medije održala se povodom završetka izrade dokumenta strateške smjernice/lokalna agenda “Karlovačke rijeke – upravljanje i zaštita”.
Kao nositelji projekta želimo zahvaliti partneru projekta, Gradu Karlovcu na kontinuiranom i aktivnom doprinosu. Također, želimo zahvaliti svima koji su sudjelovanjem u projektnom odboru i tematskim vijećima informacijama i prijedlozima doprinijeli razvoju ovog dokumenta te građanima koji su sudjelovali pismima, komentarima i fotografijama.
U narednih mjesec dana, dokument će, nakon što dobije suglasnost partnera projekta, ići u tisak te konačno, na Gradsko Vijeće.
Cilj je ovog projekta pa tako i dokumenta prvenstveno bio pokrenuti šire razmišljanje o karlovačkim rijekama i njihovoj budućnosti. U tome smo i uspjeli, a kao rezultat zajedničkih promišljanja, unutar dokumenta predlažemo nekoliko najvažnijih ciljeva i projekata, od koji svakako treba izdvojiti važnost uključivanja javnosti u donošenje odluka o upravljanju rijekama te određivanje u smjeru održivog gospodarenja rijekama s naglaskom na očuvanje njihovog prirodnog toka i bioraznolikosti.
Od konkretnih ciljeva izdvajamo istraživanje potencijala geotermalnih izvora, uvođenje programa izrade drvenih čamaca za učenike, građane i poduzetnike u Šumarsko-drvodjeljskoj školi, uređenje šetnice uz rijeku Kupu, suradnja s gospodarstvenicima u izradi i prezentaciji zelenih izvještaja, akcije čišćenja krupnog otpada s dna rijeka, postavljanje ribljih prolaza i brojača za ribe, praćenje alohtonih vrsta i staništa slatkovodnog raka te osnivanje i rad centra za vode Eko Pana.

Dokument je izrađen u okviru projekta “Upravljanje i zaštita karlovačkih rijeka”, nositelj projekta je Ekološko društvo Pan- Karlovac, a partner Grad Karlovac.
Projekt je financiran sredstvima EU, program IPA.

Oznake: ,

Komentari su zatvoreni

Nije moguće komentirati ovaj post.

IZDVOJENE NOVOSTI »

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

KA-MATRIX, Eko Pan i Avadhuta provode projekt o djelovanju civilnog društva u kriznim situacijama

KA-MATRIX je s partnerskim udrugama Eko PAN i Avadhuta krajem 2021. godine započeo s provedbom projekta Partnerstvom i suradnjom do održive zajednice. Provedbom...

 
EKO PAN – GODINA PRED NAMA

EKO PAN – GODINA PRED NAMA

Eko Pan će u 2022. godini obilježiti prvih 20 godina rada. Rođendan udruge pratiti će dvadeset malih događanja i kampanja posvećena karlovačkim drvoredima,...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Održan sastanak tematske mreže u okviru projekta JEDRO

Nakon godinu dana rada na projektu JEDRO, projektni tim konačno se upoznao i uživo 🙂 U Šibeniku smo 23. i 24. studenog održali sastanak naše tematske mreže...