Početna » Novosti » Rujansko obilje i u Eko Panu

 

Rujansko obilje i u Eko Panu

 

 

 

 

 

 

 

Rujansko obilje očekuje vas i u Eko Panu 🙂 Obilje raznovrsnih radionica.

U okviru partnerskog projekta Moj samoodrživi dom u doba korona krize pripremili smo niz besplatnih radionica za odrasle, a sve usko vezane uz vrtlarske i kućne poslove u rujnu.

Prva radionica pod nazivom Sakupljanje sjemena, sušenje i skladištenje (i još poneki vrtlarski trik) je na redu 14. rujna 2022., od 10 do 12 sati. Radionicu, kao i do sad, vodi naša draga Silvija Kolar-Fodor, u vrtu Centra za beskućnike na Gazi. Pozivamo sve vrtlare, a i one koji to tek žele postati da nam se pridruže u zadnjem vrtlarskom druženju ove godine.

Nakon vrtlarske, slijede tri radionice spremanja zimnice. Bit će tu svakakvih okusa i tekstura, a radionice vodi Domagoj Tkalčec – idejni začetnik, voditelj i kuhar u Vege-klubu Chandra, aktivist u područjima vegetarijanske/veganske prehrane i borbe protiv klimatskih promjena.

Sve radionice spremanja zimnice odvijaju se u kuhinji Vege-kluba Chandra, u sklopu MUZA-e na adresi Haulikova 22.

Prva u nizu je na redu 15. rujna 2022. od 17 do 19 sati, a učiti ćemo kako se kuhaju sokovi i sirupi te ajvar i pinđur.

Sljedeća je na redu 22. rujna 2022. od 17 do 19 sati, a Domagoj će nam prenijeti znanje o pripremi pekmeza i marmelada, te nas naučiti poneki trik u spremanju chutney-a.

Na trećoj radionici 29. rujna 2022. od 17 do 19 sati učimo kako se kiseli povrće i time završavamo set radionica spravljanja zimnice.

Svi zainteresirani za sudjelovanje i stjecanje praktičnih i korisnih znanja, molimo da se obavezno prijave na eko-pan@eko-pan.hr zbog ograničenog broja mjesta.

Veselimo se vašem sudjelovanju!

_________________________________________________________________________________________

Projekt Moj samoodrživi dom u doba korona krize  (Moj samooskrben dom v času korona krize) provodimo kao partner Zavodu za raziskovanje in razvijanje alternativnih praks so.p., Beltinci iz Slovenije. Projekt je financiran kroz: Erasmus + program (KA210-ADU – Manjša partnerstva na področju izobraževanja odraslih) sa 60000 Eura. Traje  od 1.11.2021. do 1.11.2022.

 

 

 

 

Oznake: , , ,

Komentari su zatvoreni

Nije moguće komentirati ovaj post.

IZDVOJENE NOVOSTI »

Započela provedba novog projekta – Free Korana River

Započela provedba novog projekta – Free Korana River

U sklopu projekta ćemo mapirati i kategorizirati sve barijere u slivu rijeke Korane, s općim ciljem postavljanja temelja za buduće uklanjanje što većeg broja...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kraj projekta JEDRO

Projekt “JEDRO – Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad” završava se 29.10.2023. Pune tri godine istraživačko-zagovarački...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ministarstvo mora surađivati s civilnim društvom da bi energetske zajednice zaživjele!

Energetske su zajednice važne jer predstavljaju potencijal za demokratizaciju energetskog sektora kroz okupljanje većeg broja građanki i građana koji sami proizvode...