Početna » Klijanac i Pup » Šumska škola – učenje o prirodi

 

Šumska škola – učenje o prirodi

 

U subotu, 22. svibnja, druženjem na Martinščaku započela je Šumska škola, program koji udruga Eko Pan razvija u okviru grupe usluga društvenog poduzetništva zajedničkog naziva Klijanac i Pup – rasadnik dobre volje.

Šumsku školu čini ciklus od ukupno 12 cjelodnevnih događanja na lijepim lokacijama u okolici Karlovca, s ciljem učenja o značaju povezanosti sa živim svijetom koji nas okružuje kroz tri osnovna predmeta: Snađi se, Flora i fauna i Uradi sam.

Polaznici prve grupe Šumske škole uzrasta su od 5 do 10 godina. U lipnju će prvi ovakav boravak u prirodi imati i skupina djece u pratnji roditelja a bude li interesa, organizirati će se i posebno osmišljene aktivnosti za djecu mlađeg uzrasta. Najveći broj polaznika u grupi je 15. Voditelji će se izmjenjivati kroz čitavi ciklus a redom su to zaljubljenici u prirodu s iskustvom boravka i snalaženja na otvorenom.

Program se razvija zahvaljujući financijskoj podršci Europskog socijalnog fonda projektu Poduzmi zeleniji otisak, koja će omogućiti i zapošljavanje ukupno četiri osobe na radnom mjestu voditelja usluga. Uz Šumsku školu, u redovnoj ponudi Eko Pana biti će edukativne i zabavne rođendanske igraonice te skup radionica, sekcija i tečajeva s ciljem stjecanja tkz. zelenih vještina. Korisnici usluga izravno podržavaju rad udruge, naročito servisa Zeleni telefon, Eko knjižnice igračaka i Bibliopana te ulaganje u građanske akcije održavanja i uređenja okoliša.

Zainteresirani za uključivanje u usluge Klijanac i Pup mogu nam se obratiti na eko-pan@eko-pan.hr ili na broj 095 908 3578.

Klijanac i Pup predstavljaju izdanke – jedan raste iz tla, drugi na stablu/stabljici.
Znanja, vještine i povezanost sa živim svijetom izdanci su koje dobivate od nas a na vama je da ih s dobrom voljom čuvate i nosite kroz život.
Pratite nas, podržavajte, koristite naše usluge i budite dio male zajednice kojom postajemo bolji stanovnici ovog svijeta.

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Usluge Klijanac i Pup dio su projekta Poduzmi zeleniji otisak koji udruga Eko Pan provodi uz sufinanciranje Europske unije iz Europskog socijalnog fonda kroz program Učinkoviti ljudski potencijali. Ukupna vrijednost projekta Iznosi 971.100,00 kn a sufinanciranje EU 825.435,00 kn (85%). Provedba projekta traje od listopada 2020. do travnja 2023. godine.

Oznake: , ,

Komentari su zatvoreni

Nije moguće komentirati ovaj post.

IZDVOJENE NOVOSTI »

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poziv na 2. Laboratorij za aktivističke inovacije

Zelena akcija poziva Vas na Laboratorij za kreativni aktivizam (artivism) koji će se održati u Zagrebu, Frankopanska 1 (prostor Zelene akcije) u petak 24. rujna...

 
PRIOPĆENJE ZA MEDIJE: PODRŠKA INICIJATIVI „Zaustavimo teror HE Lešće, spasimo naše ljude i rijeke, spasimo srce Karlovačke županije”

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE: PODRŠKA INICIJATIVI „Zaustavimo teror HE Lešće, spasimo naše ljude i rijeke, spasimo srce Karlovačke županije”

Karlovac, 27. kolovoz 2021. PRIOPĆENJE ZA MEDIJE: PODRŠKA GRAĐANIMA Udruga Eko Pan podržava građansku inicijativu i prosvjedni skup „Zaustavimo teror HE Lešće,...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poziv na 1. Laboratorij za aktivističke inovacije

Poziv na 1. Laboratorij za aktivističke inovacije 9. srpnja 2021. godine Zelena akcija, Frankopanska 1, Zagreb   Zelena akcija poziva Vas na Aktivističko...