Početna » Novosti » U okviru projekta Suradnjom i partnerstvom do održive zajednice organizirana akcija Ručak za sve

 

U okviru projekta Suradnjom i partnerstvom do održive zajednice organizirana akcija Ručak za sve

 

Karlovačke udruge KA-MATRIX, Avadhuta i Eko Pan u okviru projekta Suradnjom i praksom do održive zajednice organizirale su javnu akciju Ručak za sve koja je održana 13. srpnja 2022. godine. na Trgu hrvatskih branitelja u Karlovcu.

 

Tijekom akcije više od 200 toplih veganskih obroka podijeljeno je građanima svih generacija, a prednost su imali umirovljenici i građani lošijeg imovinskog stanja. Za ovakve akcije vlada velik interes građana koji se redovito raspitaju kad će se ponovno održati.

U akciji je sudjelovalo desetak volontera i članova udruga Avadhuta, KA-MATRIX i Eko PAN, te Udruge invalida rada Duga Resa i Naš Turanj koji su od samog početka uključeni u provedbu projekta. Osim u Karlovcu akcija će se sredinom kolovoza provesti i u Sisačko moslavačkoj županiji.

Međunarodnu akciju podjele besplatnih obroka, pokrenula je 2009. godine udruga Avadhuta od kad se provodi u kontinuitetu, a akcija je uključena i u inicijativu Giving Tuesday. Radi se podjeli besplatnih toplih veganskih obroka društveno ranjivim skupinama na najfrekventnijim lokacijama u gradovima. Za ovaj projekt se može reći da se radio o „pučkoj kuhinji na otvorenom“.

Akcije su od 2009. godine održavane u Karlovcu, Sisku, Varaždinu, Križevcima, Ogulinu, Dugoj Resi i Ozlju, a do sad podijeljeno je više od 52.000 obroka i sudjelovalo je stotinjak volontera.

 

_____________________________________________________________________________________________

Projekt „Suradnjom i praksom do održive zajednice“ UP.04.2.1.11.0583 sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 474.563,71,00 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 71.184,56 i iz Europskog socijalnog fonda (85%) 403.379,15 kuna. Projekt provodi KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj u partnerstvu s Avadhuta – udrugom za promicanje multikulturalnosti i zdravih stilova života i PAN – udrugom za zaštitu okoliša i prirode.

Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Sadržaj objave za medije isključiva je odgovornost udruge KA-MATRIX.
Sadržaj objave za medije isključiva je odgovornost udruge KA-MATRIX i ne odražava nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Za više informacija o EU fondovima posjetite: www.strukturnifondovi.hr | www.esf.hr

Oznake: , ,

Komentari su zatvoreni

Nije moguće komentirati ovaj post.

IZDVOJENE NOVOSTI »

STABLA ŽELE ČUTI VAŠE PRIČE!

STABLA ŽELE ČUTI VAŠE PRIČE!

🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳 Kraj...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poziv na radionicu Javno zagovaranje

Dragi sugrađani pozivamo Vas na dvodnevnu radionicu Javno zagovaranje koja će se održati u ponedjeljak i utorak, 26. i 27. rujna 2022. godine u prostoru Slatkovodnog...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poziv na sudjelovanje u akciji uređenja dvorišta Društvenog centra MUZA

Pozivamo vas na Akciju uređenja dvorišta DC MUZA, Jurja Haulika 22, koju će se održat u subotu 01. listopada 2022. Akcija će se sastojati od izrade parkovnog...