Početna » Novosti » ZAVRŠNO DRUŽENJE U PROJEKTU MOJ SAMOODRŽIVI DOM U DOBA KORONA KRIZE

 

ZAVRŠNO DRUŽENJE U PROJEKTU MOJ SAMOODRŽIVI DOM U DOBA KORONA KRIZE

 

Ukupno 15 radionica prijenosa praktičnih znanja iz područja biovrtlarstva, izrade zimnice i osnova prirodne kozmetike održano je u organizaciji Eko Pana tijekom provedbe projekta Moj samoodrživi dom u doba korona krize.

Sve radionice bile se besplatne i izvrsna prilika za stjecanje novih znanja i vještina, naročito za nezaposlene osobe kojima je ovaj projekt i bio namijenjen.

Voditelji radionica bili su:
– uvijek izvrsna Silvija Kolar-Fodor (udruga Biovrt) koja je s polaznicima u razdoblju od ožujka do rujna nesebično dijelila vrtalrsko znanje iiskustvo;
– uzgajivačica i prerađivačica ljekovitog i aromatičnog bilja Tihana Gaćeša Becker uz koju su polaznici naučili izraditi kreme, balzame, repelente i sredstva za čišćenje u kućanstvu;
Domagoj Tkalčec (Vege klub Chandra) koji nas je podučio bogatstvu okusa zimnice uz pripremu pekemeza, ajvara, pinđura te indijskog chutney-a.

Sve su radionice protekle u vedroj i opuštenoj atmosferi što je bio povod za postavljanje izložbe fotografija u izloge Eko Pana / Klijanca i Pupa i prigodno druženje s plaznicama radionica uz goste Sabinu i Tomaža iz slovenskog socijalnog poduzeća ZRIRAP Beltinci koje je i nositelj ovog lijepog i korisnog projekta.

U Beltincima Sabina i Tomaž vode poduzeće u kojem zapošljavaju osobe s invaliditetom te na slovensko tržište donose niz proizvoda iz eko vrta poput zimnica, sušenih začina, čajeva i sl. uz šivane i vezene proizvode od prirodnih materijala – torbe, igračke….

Izložbu u izlozima možete pogledati do kraja studenog, a sredinom mjeseca dostupan će biti digitalni i tiskani priručnik o projektu s priloženim receptima i savjetima s održanih radionica.

Veselimo se budućim suradnjama s dragom i motiviranom ekipom iz Beltinaca.

_________________________________________________________________________________________

Projekt Moj samoodrživi dom u doba korona krize (Moj samooskrben dom v času korona krize) provodimo kao partner Zavodu za raziskovanje in razvijanje alternativnih praks so.p., Beltinci iz Slovenije. Projekt je financiran kroz: Erasmus + program (KA210-ADU – Manjša partnerstva na področju izobraževanja odraslih) sa 60000 Eura. Traje od 1.11.2021. do 1.11.2022.

Oznake: , ,

Komentari su zatvoreni

Nije moguće komentirati ovaj post.