Početna » Novosti » Zimski brlog kod Pana i Šumeka

 

Zimski brlog kod Pana i Šumeka

 

U našem zimskom brlogu se ne spava, naprotiv 🙂

Pan i Šumek pripremili su mnoštvo aktivnosti kako bi vas zagrijali u ovo hladno doba godine.

5.12. od 18:00

možete poslušati Irmu Popović Dujmović, članicu Svjetskog fonda za zaštitu prirode (WWF Adria), koja će govoriti o problematici gradnje hidroelektrana u regiji. Možete joj postaviti i pitanja jer Irma je dugogodišnja okolišna aktivistica čiji je glavni fokus problematika voda.

Nakon predavanja i diskusije za vas smo pripremili projekciju dokumentarnog filma “Crna senka zelene energije”, autora Dragana Gmizića. Film prati Irmu koja na putu kroz Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru otkriva kako je regionalni plan masovne gradnje malih hidroelektrana umjesto rješenja donio brojne nove probleme.

7.12. od 19:00

o problemima koje male hidroelektrane uzrokuju lokalno, u Karlovačkoj županiji, govoriti će naš Denis Frančišković. On već godinama prati situaciju na terenu i upoznat je sa svim nepravilnostima oko njihove gradnje. I Denis će rado odgovoriti na sva vaša pitanja.

Nakon ovog predavanja i diskusije pripremili smo projekciju filma Undamaged koji prati putovanje skupine kajakaša, koji od Slovenije do Albanije istražuju posljedice utjecaja hidroelektrana na riječne ekosustave i lokalne zajednice koje o njima ovise.

14.12. od 10:00 do 15:00

vrijeme je za najmlađe i njihove roditelje 🙂 U ovo vrijeme hiperkonzumerizma mi ćemo razmjenjivati igračke, izrađivati ukrase recikliranjem, družiti se uz čaj i kolače 🙂

14.12. od 16:00 do 21:00

na redu je naš redovni sajam rabljenih stvari Imam-dam dobro sam (da, da znamo nije zadnja subota u mjesecu:)). Iskoristite ovu priliku, dođite prodati ili razmijeniti viškove stvari ili pak odabrati nesvakidašnje poklone za svoje najdraže.

Taj dan možete i dati donaciju za tombolu, a prikupljena sredstva proslijediti ćemo lokalnim udrugama koje se bave zaštitom životinja.

Na kraju druženja zajedno ćemo odabrati i najmaštovitiju jelku koja je pristigla na naš natječaj “Reciklirano drvce”.

Oznake: , , ,

Komentari su zatvoreni

Nije moguće komentirati ovaj post.

IZDVOJENE NOVOSTI »

Započela provedba novog projekta – Free Korana River

Započela provedba novog projekta – Free Korana River

U sklopu projekta ćemo mapirati i kategorizirati sve barijere u slivu rijeke Korane, s općim ciljem postavljanja temelja za buduće uklanjanje što većeg broja...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kraj projekta JEDRO

Projekt “JEDRO – Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad” završava se 29.10.2023. Pune tri godine istraživačko-zagovarački...

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ministarstvo mora surađivati s civilnim društvom da bi energetske zajednice zaživjele!

Energetske su zajednice važne jer predstavljaju potencijal za demokratizaciju energetskog sektora kroz okupljanje većeg broja građanki i građana koji sami proizvode...